10.1.2014

Muovit suojaamaan maalauksen ajaksi




Maalausprojektissa on monta preppausvaihetta, joiden jälkeen vasta on mahdollista aloittaa työt. Esittelen tässä nyt yhden tärkeimmistä - suojauksen. Ikkunankarmien maalausta varten virittelin Konkret quick masking -suojamuovit, jotten tuherra maalia väärään paikkaan. Muovi on kätevässä repäisyreunalla varustetussa pakkauksessa. Blondilla tosin kesti hieman aikaa, ennen kuin opin kuinka sitä käytetään. 



Vinkki viitonen, tätä kuvaa otettaessa remppa-Reija esitteli teippausmuovin kätevyyttä.. sillä seurauksella, että hyvin sähköinen ja tarttuva muovi kääntyi teipin päälle liimautuen kiinni. Sähköisyys on mainio ominaisuus, tällöin muovi takertuu suojattavaan pintaan itsestään. Älä siis vedä teippiä ulos, vaan rullaa koko ajan pieniä määriä teippiä ja kiinnitä välittömästi seinään. Videolla näkyy teipin kiinnitys ilman tuota suojakoteloa. Kun tekniikan taitaa homma käy leikiten.






Teipin alla on muovisuoja, joka vain käännetään auki. Käy kurkkaamassa kuinka helposti se käy - lyhyt video tässä. Helppoa vai mitä? Ja suojaus kestää paikoillaan jopa kolme viikkoa. Sitä emme kuitenkaan testaa, sillä muutto on 25.1. ja sitä ennen vielä monen monta asiaa tehtävänä. 

Kun niksit opin, kiinnitys kävi kuin tanssi! Niks naks! Remppaprojekti on jatkuvaa oppimista ja oivaltamista, onneksi on mainiot työkalut apuna. 

Lopuksi virittelin vielä maalarinteipit suojaamaan. Avot! 
Nyt on teippauspreppaukset tehty ja voi maalaus alkaa.


It's time to do some masking before the paint job. I used the Konkret quick masking film which is very handy to use. This masking film sticks with the tape to the wall and covers the wall and window while you are painting the window frames. I am not a professional painter, so I really need this to make sure that the windows don't get the paint splashes. 

Besides the masking film I finished the covering with the masking tape. 
Now I am ready to start the painting!


Ei kommentteja: